martes, 8 de marzo de 2016

Conta Contes

Explica contes és un espai en el qual, a través de diversos microrrelats d'autors hispans, s'ofereix una mostra del gran ventall de cultures i vivències que han trobat la seua expressió en la llengua espanyola i que es reparteixen per més de vint-i-un països del món.

És una forma tradicional d'expressió oral que és part de la cultura popular de tots els pobles. No solament es narren històries, sinó que se cerca la participació activa de l'oïdor implicant-se emocionalment en el relat. El contista transforma les històries en experiències vives, intenses, que estimulen la invenció i la fantasia en qui les escolta. D'altra banda, els personatges que habiten els contes són portadors de pensaments, sentiments i valors culturals. Aproximar-nos al conjunt de cultures en llengua espanyola a través dels seus contes és una experiència multicultural enriquidora, divertida i sorprenent. Perquè en el món del conte… tot és possible!




Anna Ballester

Va ser una experiència única, pel simple motiu que vam estar durant una hora amb una excel·lent comptadora de contes.

Ana Ballester ens narro amb diversos objectes que va portar embolicats en unes caixes o un tub, abans de començar ens preguntava que crèiem que hi havia dins de cada cosa segons com sonava o l'els moviments que realitzàvem quan ens deixava les caixes per fer la nostra pròpia anàlisi i treure la nostra conclusió.
Quan cadascun tènia una opinió ella ens sorprenia amb el contingut perquè cadascun tènia una història diferent, ens explicava un compto amb cada cosa que treia. 

Al meu semblar va ser una experiència única pel qual un aprèn i que explicar un conte no és tan fàcil.



No hay comentarios:

Publicar un comentario