martes, 8 de marzo de 2016

Ministerio del tiempo: TEMPS DE MURRIS

 El Lazarillo de Tormes

En unes excavacions arqueològiques realitzades en el 2015 a Salamanca amb la finalitat de trobar restes del segle XVI, apareixen quadres del 1520, altres troballes de la mateixa època… i un telèfon mòbil.

No serà l'única sorpresa: el mòbil pertany a un empresari del nostre temps que s'ha donat a la fugida en el 2013 després de descobrir-se que el seu negoci era una gran estafa.

La patrulla viatja a l'època de la Castella *precomunera per detenir-ho i portar-ho al present. Per a això comptaran amb l'ajuda d'un jove que diu cridar-se Lázaro de Tormes. I no és una simple coincidència de noms: les seves vivències són les narrades en el famós llibre.

Durant la missió, el *Lazarillo és capturat corrent risc de mort. L'objectiu inicial ara es complica: no només han de detenir a l'empresari estafador del segle XXI que ha viatjat al passat sinó també evitar la mort de Lázaro. Un personatge que tots creien imaginari i ara descobreixen que és de carn i os i la desaparició del qual abans d'escriure's el llibre podria suposar que un dels textos essencials de la nostra literatura mai vegi la llum.




No hay comentarios:

Publicar un comentario